książki historyczne
Oferta wydawnictwaPolecamy w sieciKatalog do pobrania

Kategoria podróże w czasie i przestrzeni
Okres historyczny przekrojowe
Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie. Część 1

Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie. Część 1

Bokła A., Mikulska K. Pascal
Rok wydania: 2017
ISBN: 978-83-8103-651-1

Oprawa: miękka
Ilość stron: 156
Wymiary: 115 x 190

Dostępność: Na półce

29.90 zł


To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania.
Niezwykły toolbook, który wyposażono w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia – najważniejszego narzędzia w walce o przeżycie. Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku. Co zjeść w lesie, jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt, dół ziemny lub gotując przy pomocy kamieni?
Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Obudź w sobie naszą narodową zapobiegliwość i zaradność. Tylko przygotowani przetrwają!
Toolbook zawiera:
prezentację technik gotowania w terenie (żar, dół ziemny, gotowanie kamieniami), przepisy kulinarne, poradnik, jak rozpalić ogień (łuk ogniowy, świder ręczny), opis gatunków drzew – jak i do czego je wykorzystać (rozpałka, podtrzymanie ognia, tworzenie żaru, wędzenie, itd.), filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR, mocny rzemień, linijkę calową i centymetrową. W serii ukazały się:
"Przygotowani przetrwają", "Sztuczki survivalowe", "Terenowa apteczka ziołowa".



Oferta wydawnictwa Polecamy w sieci Katalog do pobrania