książki historyczne
Oferta wydawnictwaPolecamy w sieciKatalog do pobrania

Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.), cz. III

Nakład wyczerpany!

Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.), cz. III

Ab ovo ad γάλα. Jajka, mleko i produkty mleczne w medycynie i w sztuce kulinarnej (I-VII w.) Rzeźnicka Z., Kokoszko M. Wyd. Uniwersytetu Łódzkiego
Rok wydania: 2016
Seria: Byzantina Lodziensia
ISBN: 978-83-8088-478-6

Oprawa: miękka
Ilość stron: 278
Wymiary: 170 x 240

Dostępność: Niedostępna

41.90 zł


Niniejsza publikacja jest kontynuacją wieloletnich, wspólnie prowadzonych przez Autorów badań nad dietą, dietetyką, farmakologią i gastronomią późnego antyku i wczesnego Bizancjum.

Powstała ona głównie na bazie greckich traktatów medycznych skomponowanych w okresie od I do VII w., ale uwzględnia także dane pochodzące spoza tego kanonu.



Oferta wydawnictwa Polecamy w sieci Katalog do pobrania